МВФ: затримка темпів вакцинації у країнах, що розвиваються, несе загрозу для світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: затримка темпів вакцинації у країнах, що розвиваються, несе загрозу для світової економіки

Світ
187
Нерівномірні темпи вакцинації населення планети від коронавірусу, зокрема, затримка поставок вакцин у бідні країни несе загрози не лише для здоров’я людей, а й може розхитувати світову фінансову систему, попереджає МВФ.
Про це пише The Guardian.
У звіті, випущеному до Всесвітнього економічного форуму у Давосі, Міжнародний валютний фонд зазначає, що інвестори проігнорували нещодавні дані про уповільнення темпів зростання економіки великих країн у зв’язку з другою хвилею пандемії коронавірусу, яка тривала протягом зимових місяців.
Також існує перспектива того, що програми вакцинації займуть більше часу, особливо в країнах, що розвиваються, що змусить уряди зберігати карантинні обмеження протягом більш тривалого періоду, ніж очікувалося.
У доповіді йдеться, що особливу загрозу становить недалекоглядний підхід до вакцинації, при якому багатші країни мають краще забезпечення вакциною, а країни, що розвиваються, відповідно, обмежені у доступі.
«Затримка доступу до комплексних рішень в сфері охорони здоров’я може означати неповне відновлення світової економіки і поставити під загрозу глобальну фінансову систему», — йдеться у звіті.
«Оскільки на країни з ринком, що розвивається, припадає близько 65% глобального зростання (40% без урахування Китаю) в 2017-;2019 роках, затримки в боротьбі з пандемією в таких країнах можуть провіщати біди для світової економіки», — йдеться в повідомленні.
«Збої в ланцюжку поставок можуть вплинути на прибутковість компаній навіть в регіонах, де пандемія перебуває під контролем. А оскільки зростання є важливим елементом фінансової стабільності, нерівномірне і часткове відновлення ризикує поставити під загрозу здоров’я фінансової системи», — зазначають автори доповіді.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас