У яких випадках дозволяється примусова евакуація автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких випадках дозволяється примусова евакуація автомобіля

Особисті фінанси
1650
Досить велика кількість водіїв стикалась із примусовою евакуацією належних їм автомобілів через порушення правил паркування. Такі водії вимушені розшукувати свій автомобіль, сплачувати не тільки штраф за порушення Правил дорожнього руху, а й зберігання автомобіля на штрафмайданчику, його примусову евакуацію. Про це йдеться у Telegram-каналі «Адвокат права».
За які порушення можуть примусово евакуювати авто:
  • порушення щодо правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху;
  • порушення правил зупинки чи стоянки на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю.
У таких випадках працівник уповноваженого підрозділу України, що забезпечує безпеку дорожнього руху, тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, що дозволяється виключно у випадку, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху, в тому числі за допомогою спеціального автомобіля — евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Згідно з частиною 3 статті 265−2 КУпАП у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик.

Довідка Finance.ua:

  • Столична інспекція з паркування протягом 2020 року здійснила майже 50 тисяч евакуацій авто з київських вулиць на штрафмайданчики.
  • Загальна сума штрафів, стягнутих у бюджет міста, склала майже 25 мільйонів гривень.
  • Для того щоб забрати авто, спершу потрібно сплатити штраф за порушення правил паркування згідно протоколу, за евакуацію та за зберігання авто на штрафмайданчику.
  • Щоб забрати авто, треба мати з собою такі документи: квитанції про сплату, затверджену заяву на повернення авто, техпаспорт, водійські права, документ, що підтверджує право власності, або страховку, документ, який підтверджує право користування автомобілем, якщо він зареєстрований на іншого власника (необхідно для юрособи й у випадку єврореєстрації).
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну карту для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні карти для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас