Valve працює над ігровим пристроєм, що зчитує сигнали мозку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Valve працює над ігровим пристроєм, що зчитує сигнали мозку

Технології&Авто
229
Гейб Ньюелл дав інтерв’ю новозеландському каналу 1 News, де розповів про розробників Valve, пов’язаних з нейрокомп’ютерним інтерфейсом. Компанія планує використовувати технологію в своїх майбутніх проектах — звісно, ігрових.
«Ми працюємо над проєктом з відкритим вихідним кодом, який дозволить отримати технологію, що зчитує мозкові сигнали у високій роздільній здатності. Розробники відеоігор обов’язково будуть використовувати одну з таких модифікованих VR-гарнітур в майбутньому, тому що вона надає дуже багато корисних даних», — розповів Гейб Ньюелл, голова Valve.
Тобто розробники зможуть використовувати дані про мозкову активність для поліпшення ігрового досвіду. Якщо геймер, наприклад, занудьгує – можна підвищити складність. Ньюелл вважає, що пристрої з таким інтерфейсом можуть надати набагато більш цікавий досвід, ніж, як він сам висловився, «м’ясна периферія».
«Візуальний досвід, який ми зможемо створити, буде куди кращим, ніж сама реальність, яка перестане бути метрикою для передачі якості візуальної точності. Реальний світ буде здаватися пласким, безбарвним і розпливчастим в порівнянні з тим, що можна створити в мозку людей», — сказав Ньюелл.
Коли такі пристрої з’являться на споживчому ринку — поки що невідомо. Однак Гейб Ньюелл вважає, що одним з перших додатків для подібних гаджетів буде покращений сон. Тобто людина сама зможе вибирати, скільки їй потрібно сну — і яка тривалість повинна бути у його швидкої фази.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас