Перенесення робочих днів не можна скасовувати: юрист навів аргументи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перенесення робочих днів не можна скасовувати: юрист навів аргументи

Особисті фінанси
2702
Законопроект, що забороняє перенесення робочих днів на вихідні дні через свята, націлений на звуження соціальних прав працівників.
Таку заяву зробив юрист з трудового права Віталій Дудін. «Зв’язок між регулюванням праці та бізнес-кліматом дуже сумнівний», — зауважив він, коментуючи аргументацію автора законопроекту, нардепа від партії «Слуга народу» Галини Третьякової.
У цьому контексті він повідомив, що Світовий банк вже не включає в звіти Doing Business такий показник, як регулювання ринку праці в країні. «Тому що емпірично не встановлено, що урізання трудових прав веде до поліпшення бізнес-клімату», — сказав юрист.
«Вона переймається передусім добробутом для інвесторів, а не опікується благом для працівників», — зазначив Дудін.
Він додав, що практика перенесення робочих днів «перевірена часом і стимулює людей працювати офіційно». На думку юриста, збільшення кількості вихідних днів за рахунок перенесення робочих сприяє повноцінному відпочинку, який, в свою чергу, «є основою продуктивної праці».

Довідка Finance.ua:

  • У Верховній Раді зареєстровано проект закону № 4597, який забороняє перенесення робочих днів у вихідні через свята. На думку авторів проекту, перенесення робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами і погано позначається на репутації бізнеспотенціалу України.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас