МАУ пропонує МОЗ переглянути умови для в'їзду до України вакцинованим іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ пропонує МОЗ переглянути умови для в'їзду до України вакцинованим іноземцям

Фондовий ринок
214
Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ, Київ) звернулася до міністра охорони здоров’я Максима Степанова з пропозицією переглянути та затвердити нові правила в’їзду до України вакцинованих осіб за наявності фізичного чи електронного сертифікату про щеплення від COVID-19.
Як наголошується у повідомленні авіакомпанії, поширеному в середу, перегляд правил в’їзду для вакцинованих осіб посприяє поступовому збільшенню пасажиропотоку в країні, а також позитивно вплине на формування вакцинальної кампанії в Україні.
У МАУ зазначають, що на сьогодні набирає обертів масова вакцинація людей у всьому світі, у зв’язку з чим Всесвітня організація здоров’я, країни-члени ЄС, а також міжнародні організації у сфері авіаційного транспорту дискутують про впровадження електронного сертифіката про вакцинацію від COVID-19 для спрощення перетину міжнародних кордонів.
«При цьому, за даними Міністерства охорони здоров’я України, країни в активній стадії вакцинації входять до переліку так званих країн червоної зони станом на 18 січня 2021 року, що для пасажирів означає обов’язкову самоізоляцію одразу після прибуття або повторне проходження ПЛР-тесту», — наголосили в МАУ.
Як повідомлялося, раніше МАУ заявила про готовність до перевезення вакцин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас