Україна втрачатиме $1,5 млрд щороку через розширення Північного потоку, - Марченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втрачатиме $1,5 млрд щороку через розширення Північного потоку, - Марченко

Енергетика
339
Втрата транзитних можливостей приведе до втрат робочих місць і ресурсів. За рік країна втрачатиме близько $ 1,5 млрд. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю для австрійської газети Der Standard, відповідаючи на запитання про фінансові наслідки запуску трубопроводу «Північний потік — 2».
«Ми втратимо свої транзитні можливості, наша інфраструктура буде простоювати. Це втрата ресурсів і втрата робочих місць — всього приблизно $ 1,5 млрд на рік», — розповів глава Мінфіну.
Як повідомляв раніше Оператор ГТС, за минулий рік обсяги доставки газу в європейські країни впали до 55,8 млрд куб. м газу. У порівнянні з 2019-м транзит зменшився на 38%. При цьому в 2020-му транспортування ресурсу з Європи в Україну досягло 15,9 млрд куб. м, що на 12% більше, ніж роком раніше.
При цьому «Нафтогаз» планує, що до 2025 року на транзиті російського газу в Європу Україна гарантовано заробить $ 7,1 млрд.
Що стосується будівництва «Північного потоку — 2», оператор по будівельним роботам російського газопроводу в обхід України Nord Stream 2 AG розраховує закінчити зведення однієї з двох гілок вже в першій половині цього року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас