Юрій Кралов: "Зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9" посилять підтримку підприємництва" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрій Кралов: "Зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9" посилять підтримку підприємництва"

Кредит&Депозит
127
Юрій Кралов: "Зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9" посилять підтримку підприємництва"
28 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року №28», в якій Міністерство фінансів запропонувало низку заходів, спрямованих на додаткову підтримку малого та середнього бізнесу в умовах карантину.
МТБ БАНК – один з 23 українських банків, з яким Фонд розвитку підприємництва уклав угоду про співпрацю в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9».
Ми щиро вітаємо зміни до програми, – сказав Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов. – Ухвалене урядове рішення розширює дію програми на суб’єктів середнього підприємництва з річним доходом до 20 мільйонів євро. До того ж, лібералізовано кредитні умови: термін кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до трьох років. Відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12 місяців, зменшується початковий внесок в реалізації інвестиційного проекту: 10% – для діючого бізнесу та 15% – для стартапів. Таким чином, кількість підприємців, яким спростили доступ до кредитування, значно збільшилася.
У МТБ БАНКу впевнені, що пом’якшення умов для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці (зменшення до 50%), чисельності персоналу (до 50%, станом на 1 березня 2020 року), для кредитів на фінансування оборотного капіталу (встановлюється компенсація відсотків до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, після скасування яких триває їхня компенсація на рівні 3% річних, і для кредитів рефінансування встановлюється компенсація відсотків до 3% річних після 31 березня 2021 року) допоможе підприємцям зберегти свій бізнес, а разом із ним – й економіку країни.
Доповнена програма «Доступні кредити 5-7-9» передбачає заходи, які є універсальним і дієвим механізмом кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу з фінансовою державною підтримкою суб’єктам підприємництва незалежно від сфери їхньої діяльності, – підкреслив Голова Правління ПАТ«МТБ БАНК» Юрій Кралов. – Хочу звернути увагу на те, що для нас, як учасників програми, головне – не прибуток. Але ми дуже добре розуміємо, що підприємництво і банківська система України – це міцний симбіоз, в якому все, що вигідно для бізнесу – вигідно й для банку. Лише разом ми подолаємо економічний спад і будемо жити в багатій, сучасній та процвітаючій країні.
За матеріалами:
МТБ Банк (Марфін Банк)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас