Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові

Особисті фінанси
1116
У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області розповіли, як роботодавець може підготуватися до переходу на електронні трудові книжки.
Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів. При цьому страхувальник або працівник обов’язково мають накласти на копії кваліфікований електронний підпис.
Якщо працівник делегує повноваження щодо оцифрування документів про трудову діяльність роботодавцю, то такий працівник має надати згоду на обробку персональних даних, яку укладають у довільній формі. Сканована копія цієї згоди є невід’ємною складовою відомостей, поданих страхувальником.
У випадку особистого подання відомостей про трудову діяльність працівником – скан-копія згоди не потрібна. Окрім того, перед скануванням трудових книжок необхідно провести їх ретельний аудит.

Як перевірити свій страховий стаж

Нагадаємо, 2 вересня депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроєкт, яким передбачено перехід від паперового до електронного варіанту трудової книжки.
Реформувати облік трудової діяльності працівника пропонують, поступово відмовившись від паперових трудових книжок. Крім того, електронні трудові забезпечать необхідні умови для запровадження автоматичного призначення пенсій та соціальних виплат.

Довідка Finance.ua:

  • У Пенсійному фонді України оголосили про спеціально впроваджену нову послугу – оформлення електроної трудової книжки.
  • У Державному центрі зайнятості України звернули увагу на деякі гарантії, пов’язані з веденням трудових книжок.
  • Кількість українців, що працюють без трудової, у другому півріччі 2020 року становила 3,291 млн осіб. Це 20,5% від загальної чисельності працівників цього віку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас