У Мінфіні допускають перегляд бюджету-2021 у разі відсутності співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні допускають перегляд бюджету-2021 у разі відсутності співпраці з МВФ

Казна та Політика
488
Міністр фінансів Сергій Марченко допускає перегляд держбюджету-2021 за умови відсутності співпраці з МВФ, при цьому збереження такої співпраці залишається ключовим сценарієм для Міністерства фінансів України.
Про це він сказав в ефірі Радіо НВ.
“Коли ми готували проєкт держбюджету, у нас передбачалося співробітництво з МВФ. Без такої співпраці стане питання перегляду бюджету”, – підкреслив він.
“Я не виключаю різних сценаріїв. Ми будемо пропонувати, звісно, ключовий сценарій – співпраця з МВФ. Але ми готові до будь-яких ситуацій”, – додав міністр.
Марченко додав, що у 2021 році сума погашення держборгу складе 468 млрд грн, близько 370 млрд грн з яких – внутрішні боргові зобов’язання, сума обслуговування складе близько 159 млрд грн.
“На сьогодні у нас досить на ЄКР, щоб розплатитися з боргами. Але нам для цього потрібна співпраця з МВФ”, – пояснив він.
Нагадаємо, Міжнародному валютному фонді занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас