Німеччина пережила найглибший економічний спад за більш ніж десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина пережила найглибший економічний спад за більш ніж десятиліття

Світ
453
Німеччина повідомила про найглибший економічний спад за понад десятиліття торік після того, як мільйони компаній постраждали від пандемії коронавірусу.
Як повідомляє Bloomberg, за попередніми даними статистичного управління, виробництво скоротилося на 5% на тлі неодноразових локдаунів і обмежень. Уряд зафіксував дефіцит бюджету в розмірі 4,8% від валового внутрішнього продукту, найбільший з 1995 року.
Німеччина стала першою великою економікою, яка опублікувала дані за весь минулий рік, і, ймовірно, впоралася з кризою краще, ніж інші європейські країни.
За оцінками економістів, економіка Франції і Італії скоротиться приблизно на 9%, а ВВП Великобританії, можливо, впаде більш ніж на 10%.
Німецька промисловість очікує, що ВВП ФРН виросте на 3,5% у 2021 році. До кінця 2021 року економіка Німеччини може відновитися до рівня, що передував пандемії. Роздрібні продажі і промислова активність були напрочуд високими в кінці минулого року, що дозволяє припустити, що економіка, можливо, трохи зросла за останні три місяці. Офіційні дані за четвертий квартал будуть опубліковані до кінця цього місяця, хоча Федеральне статистичне управління, ймовірно, представить прогноз пізніше сьогодні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас