У 2020 році дохід магазину Apple App Store склав приблизно $64 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2020 році дохід магазину Apple App Store склав приблизно $64 млрд

Фондовий ринок
286
За даними аналітиків CNBC, в 2020 році магазин додатків Apple App Store приніс компанії прибуток в сумі $64 млрд. Це на 28% перевищує орієнтовний показник 2019 року. Тоді аналітики оцінили дохід магазину в $50 млрд. І це істотне зростання, позаяк в 2019 році доходи збільшилися лише на 3,1% в порівнянні з 2018 роком.
Складно назвати точну причину такого істотного зростання доходів, але, ймовірно, це якось пов’язано з пандемією COVID-19. Багато користувачів в 2020 році купували набагато більше ігор, ніж в минулі роки, а також оформляли підписку на додатки для спорту і підвищення продуктивності, щоб спробувати відновити контроль над своїм життям під час карантину.
Коли Apple публікує свої фінансові звіти, вона об’єднує доходи, отримані від App Store, з надходженнями від сервісів. І на сьогоднішній день це найбільш швидкозростаюча категорія грошових надходжень компанії. Apple отримує комісійні в розмірі 30% від більшої частини грошей, що надходять в App Store, і це забезпечує мільярди доларів доходу. Віднедавна розмір комісійних знизився до 15% для тих розробників, сума доходів яких не перевищує $1 млн на рік. Але це навряд чи зробило істотний вплив на виручку Apple. Згідно з підрахунками аналітиків, 2% найбільших розробників генерують близько 95% всього доходу Apple App Store.
Зауважимо, Apple не публікує інформацію про доходи App Store, але розкриває інформацію про виплати розробникам. На підставі цих даних і складено приблизний розрахунок доходу магазину.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас