Baidu і Geely планують спільно випускати електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Baidu і Geely планують спільно випускати електромобілі

Фондовий ринок
243
Китайський інтернет-гігант Baidu Inc. і автовиробник Zhejiang Geely Holding Group створять компанію з випуску електромобілів.
Baidu повідомила в прес-релізі, що буде поставляти “розумні” технології для електромобілів, в той час як внеском Geely стане досвід в розробці та виробництві автомобілів.
“Китай став найбільшим у світі ринком електромобілів, і ми бачимо, що покупцям електромобілів необхідно, щоб наступне покоління транспортних засобів було більш “розумним”, – зазначив соонователь і CEO Baidu Робін Лі.
За його словами, партнерство з Geely “відкриє шлях для пасажирських автомобілів майбутнього”.
Раніше про плани компаній повідомили ЗМІ, завдяки чому ADR Baidu злетіли в п’ятницю на 15,6% на торгах у Нью-Йорку. Акції Geely в Гонконзі в п’ятницю подорожчали на 20% і досягли рекордної ціни, відзначає Dow Jones.
Пошуковий сервіс Baidu приносить прибуток, проте компанія намагається досягти темпів зростання інших представників технологічної галузі Китаю. В останні роки Baidu робить ставку на нові ініціативи, включаючи автомобільні технології.
У 2017 році уряд Китаю назвав компанію лідером у розвитку технологій самокерованих автомобілів. Того ж року Baidu створила компанію Apollo, що спеціалізується на безпілотних автомобілях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас