У Мінекономіки розповіли, як цьогоріч допомагатимуть агросектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки розповіли, як цьогоріч допомагатимуть агросектору

Аграрний ринок
284
Всі держпрограми з підтримки агросектору в Україні, що діяли торік, є середньо- і довгостроковими, тому вітчизняні фермери можуть розраховувати на них і в 2021-му. Йдеться про здешевлення кредитів, компенсацію вартості техніки і обладнання, підтримку розвитку фермерських господарств, садівництва, виноградарства та хмелярства, тваринництва і переробки продукції.
Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.
У міністерстві окремо наголосили, що завдяки таким програмам в минулому році держава виплатила українським фермерам сумарно 4 млрд грн підтримки, як і було розраховано з самого початку. У Мінекономіки відзначили, що одним з вагомих результатів 2020 року для аграрної галузі є перезавантаження підтримки українського АПК. Зокрема, йдеться і про законодавчі ініціативи.
“Перезавантаження держпідтримки АПК базується на трьох принципах – прозорості, прогнозованості і справедливості, які, зокрема, закладені в ухваленому в цілому на початку листопада 2020-го законопроекті №3295 “Про держпідтримку сільського господарства України”. Цей документ удосконалює держпідтримку і визначає пріоритети на наступні роки”, – йдеться в повідомленні.
Йдеться про підтримку тваринництва, включаючи нішеві сфери – вівчарство, козоводство, водне господарство, підтримку органічного виробництва, садівництва, овочівництва, ягідництва, зрошення, відновлення дренажу та ін. Ці напрямки націлені на створення нових робочих місць, збільшення доданої вартості в с/г, збільшення числа фермерських та інших дрібних господарств і наповнення місцевих бюджетів.
“Крім того, цей документ закріплює на законодавчому рівні функціонування онлайн-платформи – Державного аграрного реєстру, який забезпечить аграріям спрощений доступ до програм державної підтримки та публічність її розподілу”, – запевнили в міністерстві. І додали, що такий інструмент збільшить число отримувачів держпідтримки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас