Наступні два транші від МВФ перенесені на 2021 рік - міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступні два транші від МВФ перенесені на 2021 рік - міністр фінансів

Казна та Політика
557
Отримання Україною наступних двох траншів від Міжнародного валютного фонду по 700 мільйонів доларів перенесено на наступний рік.
Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю одному з видань, повідомляє пресслужба міністерства.
“Перший транш на 2,1 мільярда доларів ми отримали в червні. Ще має надійти два транші по 700 мільйонів доларів цього року. Вони перенесені на наступний рік. Тому спочатку мова йде про 700 мільйонів доларів, які зможемо отримати після перегляду програми, її узгодження на рівні місії і менеджменту МВФ”, – цитує пресслужба Марченка.
За його словами, кредитні кошти МВФ потрібні Україні, але не менш важливою є довіра до України як партнера.
“Нам важливо бути в цій програмі, сумлінно виконувати взяті на себе зобов’язання і зберегти довірчі відносини. Тому в процесі переговорів робимо кроки, які наближають нас до траншу”, – йдеться в повідомленні міністра.
Марченко зазначив, що термін дії програми розрахований до кінця 2021 року і по її завершенні можна буде розуміти, яка підтримка від міжнародних партнерів знадобиться Україні у подальшому.
Також глава Мінфіну підкреслив, що виконано всі маркери, які стосувалися урядових заходів.
“Це – ринкове тарифоутворення, трансформація податкової та митної служб. З 1 січня ці два відомства будуть вже працювати в форматі єдиних юридичних осіб. Це також врегулювання проблемних кредитів державних банків тощо. Але там є і заходи з антикорупції, реформи судової системи, які, скажімо, залишаються актуальними, проте не залежать лише від Мінфіну. І в Фонді більше підкреслюють необхідність реалізації саме цих заходів”, – зазначив Марченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас