Хто на єдиному податку у 2021 році не зможе обійтися без РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто на єдиному податку у 2021 році не зможе обійтися без РРО

Казна та Політика
8646
Із 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року без РРО/ПРРО можуть працювати ФОП – єдинники 2 – 4-ї груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року (1320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності.
Про це пише Uteka.
Без РРО не зможуть обійтись ті ФОПи, які здійснюють:
  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
  • реалізацію ювелірних і побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.
Це правило передбачено п. 61 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ.
Отже, посилаючись на цю норму, податківці вказали на обов’язковість застосування РРО та/або ПРРО усім суб’єктам господарювання на спрощеній системі, які реалізують ліки, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я. Також слід мати на увазі, що у даному випадку слід зазначити код економічної діяльності 86 «Охорона здоров’я» за ДК 009:2010.

Довідка Finance.ua:

  • 8 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо відтермінування до 2022 року використання касових апаратів платниками єдиного податку.
  • Податківці розповіли, що робити, якщо потрібно перереєструвати резервний реєстратор розрахункових операцій з метою його зберігання та/або використання у новоствореній господарській одиниці.
  • Finance.ua вирішив запитати думку читачів щодо того, чи підтримують вони обов’язкове введення РРО. Результати нашого опитування – за посиланням.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас