Схеми одного з перших комп'ютерів Apple продано за 630 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Схеми одного з перших комп'ютерів Apple продано за 630 тисяч доларів

Фондовий ринок
383
Схематичний малюнок одного з перших комп’ютерів Apple, який намалював Стів Возняк, продали на аукціоні. Сума лота склала більше ніж 630 тисяч доларів.
RR Auction завершив продаж декількох десятків лотів, пов’язаних з Apple. Серед них різні каталоги і книги, підписані Стівом Джобсом, засновником компанії, йдеться на сайті аукціону.
Серед усіх лотів є один дуже незвичайний: схема першого масового комп’ютера Apple II, від руки намальована Стівом Возняком в 1975 році. У підсумку унікальний лот пішов за 630 тисяч доларів.
“Ці документи, датовані приблизно 1975 роком, являють собою мої оригінальні схеми прототипів Apple II та інструкції з програмування. Вони дорогоцінні”, – поділився Возняк.
Документ складається в цілому з 23 сторінок незавершених заміток і діаграм для макета Apple II. Зокрема:
  • п’ять сторінок схем і заміток, виконаних олівцем, чорнилом і фломастером на білосніжних 8,5х11 аркушах паперу;
  • шість скопійованих сторінок із заголовками “Bus Sources”, “System Timing”, “Display”, “Sync Timing & Adr. Gen”, і “Timing”
  • папери розміром 8.5×11 і 11×8.5 з декількома анотаціями кульковою ручкою і фломастером;
  • 12-сторінкова рукописна інструкція з програмування, що складається з 28 детальних кроків. В цілому в прекрасному стані.
Це не єдиний лот, пов’язаний з Возняком, на аукціоні. Були також райдужні окуляри у формі фірмового яблука компанії 1979 року. Створили їх просто “заради розваги”, як повідомив сам Возняк. Лот пішов за майже 19 тисяч доларів.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас