"Неясно, чи розуміє Вітренко, що потрібно робити для енергетики", - Кушнірук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Неясно, чи розуміє Вітренко, що потрібно робити для енергетики", - Кушнірук

Енергетика
370
Якщо перемога в Стокгольмському – справді почасти заслуга команди Юрія Вітренка, то його призначення віцепрем’єром і міністром енергетики викликає низку питань.
Про це на своїй сторінці в мережі Facebook пише економіст, експерт Борис Кушнірук.
“Я знайомий з Юрієм Вітренком понад 10 років. Ставлюся до нього позитивно, і, до речі, вважаю, що свою багатомільйонну премію за виграш НАК “Нафтогаз” в Стокгольмському арбітражі він заслужив. Жодного негативу в цьому не бачу. А ось про його призначення на посаду першого віцепрем’єра і одночасно міністра енергетики, то у мене головне запитання, що він планує робити на цих посадах? Які основні кроки і в якій послідовності в економічній та енергетичній сфері пропонує реалізувати?”- зазначає Борис Кушнірук.
За його словами, всі спроби пошукати інформацію з цього приводу нічим не завершилися.
“Але посада міністра енергетики, тим більше першого віцепрем’єра, повинна була передбачати не тільки політичну лояльність до видатного потерпілого сучасності, а й розуміння і пояснення, що і як слід робити уряду в тій складній ситуації, в яку загнали економіку не тільки пандемія коронавірусу, а й дії нинішньої влади”, – вважає експерт.
Раніше ЗМІ писали, що в ситуації з премією за перемогу в арбітражі Стокгольма у справі про транзит газу НАК “Нафтогаз” вже виплатив колишньому виконавчому директору Юрію Вітренку 7,2 млн доларів замість 4 млн доларів, яких він вимагав раніше, таким чином знявши конфлікт інтересів, — в лютому Вітренко подав позов проти НАК за відмову виплачувати йому цю премію.
Як раніше повідомлялося, енергоексперти скептично оцінюють кандидатуру екстоп-менеджера НАК “Нафтогаз України” Юрія Вітренка. Про це йдеться у статті “Енергетиці потрібен сміливий. З якими викликами зіткнуться кандидати на посаду нового міністра?”.
Нагадаємо, на думку директора енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентина Землянського, Вітренко – найменш підходящий кандидат на посаду міністра енергетики.
“У мене великі сумніви щодо його професіоналізму. Так, ті досягнення, що він собі приписує – перемога в Стокгольмському арбітражі – це прекрасно, але куди подіти європейських юристів, яким багато грошей відправили, потім на премії виписали мільйони, адже працювала команда, а не один пан Вітренко. “Нафтогаз Трейдинг”, яку він створив, взагалі була збиткова раніше. Програма видобутку 2020 була провалена, і ця відповідальність на топменеджері Вітренкові”, – зазначив раніше Валентин Землянський.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас