Запустили додатковий портал щодо отримання допомоги від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запустили додатковий портал щодо отримання допомоги від держави

Казна та Політика
401
В Україні запущено Портал для підприємців з метою інформування бізнесу про програми підтримки під час карантину.
Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомила пресслужба Мінекономіки.
“Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко поінформував про додатковий ресурс – інформаційну сторінку щодо програм підтримки бізнесу під час карантину. Портал запущено Мінекономіки та Офісом розвитку МСП, з яким можна ознайомитися за посиланням”, – ідеться в повідомленні.
Що є на сайті:
  • покрокові інструкції, як скористатися новими програмами;
  • актуальна інформація про діючі заходи підтримки;
  • окремий функціонал для онлайн-звернень і отримання кваліфікованих роз’яснень.
“Уся інформація про три програми є на спеціальному інформаційному порталі. Якщо для когось недостатньо інформації, то можна задати запитання в електронній формі. Крім того, є онлайн чат на порталі “Дія””, – зазначив Міністр Ігор Петрашко.
Окремо міністр наголосив на декількох важливих акцентах програм підтримки та пояснив деталі на прикладах.
“Щодо програми підтримки «Допомога працівникам і ФОП. 8 000 грн». Якщо ФОП має 10 найманих працівників, то всі його 10 найманих працівників + ФОП отримують компенсацію у 8 тисяч гривень. Це досить достойна допомога з нашої точки зору на закриття локдауну”, – відмітив міністр.
Зокрема, сума у 8 тисяч гривень надаватиметься тим ФОПам, діяльність яких зазначена у переліку КВЕДів. Разом, з тим, ті роботодавці, які не підпали під основний перелік, можуть скористатися програмою «Допомога роботодавцям до 8000 грн».
“Там, де КВЕДи не в локдауні, але підприємство постраждало, документи має подати роботодавець. Якщо працівник отримує 16 тисяч гривень, то компенсація може бути 8 тисяч гривень – максимально. Знову ж таки, ця програма не відноситься до ФОПів”, – пояснив міністр.
Finance.ua вирішив запитати читачів порталу, чи допоможе бізнесу президентська виплата у 8 тисяч. Переважна більшість опитаних заявила про те, що цих коштів буде недостатньо для того, щоб підтримати підприємство у часи кризи. Таких серед респондентів виявилося 61%.

Довідка Finance.ua:

  • Міністр економіки Ігор Петрашко розповів, чому в межах програм підтримки бізнесу під час впровадженого урядом локдауну фізичні особи-підприємці отримають допомогу розміром вісім тисяч гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас