В Офісі президента пояснили, як працюватиме закон про «інвестнянь» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Офісі президента пояснили, як працюватиме закон про «інвестнянь»

Казна та Політика
403
В Офісі Президента вітають ухвалення Верховною Радою президентського закону про держпідтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями, який допоможе відновити інвестиційну активність в Україні після кризового 2020 року.
Про це повідомляє пресслужба глави держави.
«Закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями дозволяє Україні запровадити конкурентні з країнами-сусідами умови для стимулювання залучення як внутрішніх, так і міжнародних інвесторів», – пояснила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів.
За її словами, в ОП очікують, що цим інструментом скористаються як внутрішні українські інвестори, які хочуть чи розширювати виробництво чи будувати нові проекти, так і іноземні.
Зазначається, що, згідно із законом, державною підтримкою можуть скористатися інвестори, які ініціюють проекти з інвестиціями від 20 млн євро зі строком реалізації проекту до п’яти років та створюють нові робочі місця.
Загальний обсяг державної підтримки для нових інвестпроектів може становити до 30% від їхнього обсягу.
Підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров’я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.
Крім того, ухваленим законом передбачена спеціальна урядова уповноважена установа, що займатиметься супроводом цих інвестиційних проектів, допомогою інвесторам від початку проекту й протягом усього часу їхньої тривалості.

Довідка Finance.ua:

  • 17 грудня Верховна Рада ухвалила у повторному другому читанні і в цілому президентський закон №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».
  • На думку міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, цей законопроєкт – позитивний сигнал для інвесторів та стимулювання розвитку економіки.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас