У Києві продають старовинну будівлю за 55 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві продають старовинну будівлю за 55 мільйонів гривень

Фондовий ринок
855
Будинок був побудований в 1885 році за проєктом архітектора Миколаєва. Як сказано на сайті Prozorro, загальна площа комерційної нерухомості, виставленої на продаж, становить 1 468,5 квадратних метра.
Ця будівля раніше була майном в іпотеці і виступала забезпеченням із заборгованості позичальника. Тепер вона виставлена на продаж. Раніше будинок використовувався як офісна будівля, а деякі приміщення здавалися в оренду.
Будинок був побудований в 1885 році за проєктом архітектора Ніколаєва для підприємця Миколи Попова і його дружини Єлизавети, які відкрили тут офтальмологічну клініку. Медичну допомогу тут можна було отримати безкоштовно, пише портал СЕГОДНЯ.
Будівля була побудована недалеко від Києво-Печерської Лаври відомим київським благодійником Миколою Поповим. Він знав, що в Лавру будуть йти прочани, у яких не було коштів, але були проблеми із зором. А в лікарні їх лікували безкоштовно, крім того, їх ще й безкоштовно годували в їдальні при клініці. Вона перебувала на місці, де зараз побудовано нову будівлю під старовину, розповідає києвознавець Михайло Кальницький.
Будівля лікарняного корпусу була двоповерховою, а потім її надбудували. Права частина будівлі – це частина старовинного особняка, який колись належав генералу Бердяєву, дідові відомого філософа. Микола Бердяєв часто приїжджав сюди до своєї бабусі. Пізніше до цієї будівлі прибудували лікарняний комплекс, який зараз виставлено на продаж.
Раніше особняк мав охоронний статус і на будівлі висіла табличка. Як запевняють його продавці, зараз будинок не має охоронного статусу і в реєстрі пам’яток не значиться.
За матеріалами:
Socportal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас