8 тисяч гривень для ФОП: хто має можливість отримати гроші до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

8 тисяч гривень для ФОП: хто має можливість отримати гроші до кінця року

Казна та Політика
1569
З 14 грудня запущено послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам у застосунку та на порталі Дія. За два перші дні зареєструвалося 130 тисяч українців. Це все, в основному, ФОПи.
Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко у прямому ефірі на каналі “1+1”.
“Хочу закликати всіх подаватися на програми максимально швидко. Щодо 8 тисяч гривень – подача документів до 31 грудня, тобто є час”, – прокоментував міністр.
Щоб отримати гроші до Нового року: Потрібно зареєструватися, виплати почнуться з 21 грудня 2020:
  • Хто звернеться до 21-го грудня, той кошти отримає до кінця року.
  • Хто звернеться після 21-го грудня – виплатять вже в новому році.
За його словами, виплати отримають ті, основний КВЕД яких включений в Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв’язку з посиленням карантину. Програма “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” не прив’язана до Переліку та реалізується через регіональні Центри зайнятості.
Ознайомитися з порядком подачі документів усіх програм можна за посиланням.
Нагадаємо, за результатами опитування Finance.ua “Чи допоможе бізнесу президентська виплата у 8 тисяч?” переважна більшість опитаних заявила про те, що цих коштів буде недостатньо для того, щоб підтримати підприємство у часи кризи. Таких серед респондентів виявилося 61%. Дехто ж взагалі не планує подавати заявку на отримання грошей: 25% ФОПів під час карантину справляються і завдяки власним зусиллям.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 14 грудня понад 33 тисячі українців успішно подали заяви про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Хто має право на отримання одноразової матеріальної допомоги та як подати необхідні документи – тут.
  • В Міністерстві цифрової трансформації пояснили, що робити, якщо не працює “Дія”.
  • Шахраї не дрімають і «виплачують» карантинні гроші. В кіберполіції попереджають українців про те, що шахраї в інтернеті виманюють гроші під виглядом нібито надання державних компенсаційних виплат по 8 тисяч гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас