Moody's відкликало рейтинг "Ca" "російських" євробондів України 2013р. на $3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's відкликало рейтинг "Ca" "російських" євробондів України 2013р. на $3 млрд

Казна та Політика
743
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service відкликало пріоритетний незабезпечений рейтинг уряду України “Ca” за єврооблігаціями на $3 млрд, які Україна продала в грудні 2013 року і які зараз є предметом суперечки між Україною і Росією в британських судах.
“Moody’s вирішило відкликати рейтинг з причин ділового характеру”, – зазначено в повідомленні.
Як повідомлялося, в лютому 2016 року The Law Debenture Trust Corporation plc, що представляє інтереси РФ як власника випуску євробондів України на $3 млрд, за дорученням Мінфіну Росії подала до Високого суду Лондона (High Court of Justice of England and Wales) позов про стягнення заборгованості за єврооблігаціями. Суд 29 березня 2017 року схвалив прискорений розгляд зазначеного позову, фактично відкинувши основні заперечення України і погодившись з наявністю у неї зобов’язань за єврооблігаціями. Своїм рішенням суд зобов’язав Україну виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій на $3 млрд, суму нездійсненого купонного платежу на $75 млн, а також штрафні відсотки, що нараховуються в сумі $674 тис. за кожен день прострочення, і частину витрат у рамках розгляду.
Однак після скарги України у вересні 2018 року Апеляційний суд постановив, що суд першої інстанції повинен розглянути справу за повною процедурою, позаяк аргумент про те, що випуск єврооблігацій був зроблений під тиском Росії, не може бути відхилений без проведення всеосяжного судового процесу.
Верховний суд Великобританії 9-12 грудня 2019 року розглядав скарги України і Росії на це рішення Апеляційного суду щодо суперечки про випущені в 2013 році Україною єврооблігації на $3 млрд і відклав винесення рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас