Deutsche Bank обережно оптимістичний в оцінці ринку ОВДП в 2021 р., відзначає ризики інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank обережно оптимістичний в оцінці ринку ОВДП в 2021 р., відзначає ризики інфляції

Фондовий ринок
385
Аналітики Deutsche Bank з обережним оптимізмом оцінюють перспективи ринку внутрішніх запозичень України в 2021 році в зв’язку зі зростанням прибутковості, підвищенням схильності до ризику вкладень у внутрішні ринки країн, що розвиваються, проте відзначають ризики, пов’язані зі зростанням інфляційного тиску.
Як зазначено в підготовленому ними Emerging Markets Outlook 2021, цільова прибутковість 5-річних ОВДП України до кінця наступного року оцінюється в 10% за умови стабілізації інфляції в другому півріччі і незмінних ставок.
Аналітики Deutsche Bank після девальвації гривні в 2020 році на 20% прогнозують продовження зростання її курсу і рекомендують інвесторам розглянути FI (fixed income) у порівнянні з FX (forex), відзначаючи, що все ж більшу перевагу віддають внутрішньому ринку Єгипту, ніж України.
Згідно з прогнозом, зростання споживчих цін в Україні може перевищити 6% до другого кварталу 2021 року під впливом зростаючої енергетичної інфляції, помірного знецінення гривні і нормалізації низьких цін на продукти харчування.
На думку аналітиків DB, ​​НБУ в найближчому майбутньому буде зберігати облікову ставку на рівні 6%, проте якщо інфляційні очікування зростуть більш істотно, то це може стати перевіркою готовності нового керівництва Нацбанку змінити політику в дещо більш агресивну сторону. З іншого боку, йдеться в звіті, до кінця 2021 – початку 2022 року може з’явитися простір для помірного пом’якшення, якщо вдасться уникнути сценаріїв ризику.
Згадуючи їх, експерти зазначають, що переговори з МВФ залишаться в центрі уваги інвесторів, і хоча відновлення фінансування очікується на початку 2021 року, але певності в цьому питанні немає. Ще одне питання, на яке звертається увага в звіті – підвищений дефіцит бюджету.
Згідно з документом, банк очікує в основному збереження статус-кво у внутрішній і зовнішній політиці в 2021 році з уповільненням прогресу в зв’язку зі зниженням популярності президента і його партії, які, однак, залишатимуться домінуючою силою через боротьбу опозиційних партій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас