Кабмін виділив 11,3 мільярда держгарантій на сплату "зелених" боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 11,3 мільярда держгарантій на сплату "зелених" боргів

Енергетика
360
Кабінет Міністрів ухвалив виділити в 2020 році держгарантії “Укренерго” на суму до 11,3 мільярда гривень для погашення боргів перед виробниками зеленої енергетики.
Про це йдеться в постанові, опублікованій на сайті Кабміну.
Укренерго зможе залучити кредитів на суму до 11,3 мільярда гривень в держбанках:
“Надати в 2020 році державні гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за кредитами (позиками), залученими приватним акціонерним товариством “Національна енергетична компанія “Укренерго” у банків державного сектору з метою погашення заборгованості перед державним підприємством “Гарантований покупець”, – йдеться в постанові.
Після того, як Укренерго розрахується з боргами перед Гарпоком, останній зможе виплатити кошти виробникам електроенергії з ВДЕ.
Раніше повідомлялося, що держгарантії розглядаються як спосіб для забезпечення виконання боргових зобов’язань “за зеленими кредитами” в проекті держбюджету-2021.
Для розрахунку за зеленими кредитами депутати фракції “Слуга народу” також пропонують в 2020 році випустити ОВДП на 19,6 млрд грн.
У червні 2020 року Кабінет Міністрів України підписав “Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань в сфері відновлюваної енергетики”.
Уряд за меморандумом з виробниками ВДЕ взяв на себе зобов’язання погасити 40% боргу в четвертому кварталі 2020 року, що становить 8,96 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас