Лікарням виплатили 1,4 млрд гривень за лікування українців з інфарктом та інсультом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарням виплатили 1,4 млрд гривень за лікування українців з інфарктом та інсультом

Казна та Політика
210
Медичним закладам виплатили понад 1,4 млрд гривень за лікування українців з інфарктом та інсультом. За Програмою медичних гарантій з квітня по жовтень безкоштовно медичну допомогу отримали понад 58 тисяч таких хворих.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Національна служба здоров’я підкреслює, що оплата за лікування інфаркту та інсульту у пацієнтів відбувається за підвищеним тарифом. НСЗУ платить установі 30 тисяч гривень за надану допомогу одному пацієнту з інфарктом. Майже 27 тисяч гривень – за надану медичну допомогу одному пацієнту з мозковим інсультом.
НСЗУ уклала договори з 192 медичними установами на надання допомоги пацієнтам при гострому мозковому інсульті та з 65 установами – на надання допомоги при гострому інфаркті міокарда. Цим закладам НСЗУ виплатила 1 мільярд 411 мільйонів гривень”, – йдеться в повідомленні.
Щоб отримати допомогу, пацієнту з симптомами інфаркту або інсульту потрібно лише викликати екстрену допомогу за телефоном 103. Бригада “швидкої” має доставити пацієнта до тієї медустанови, яка уклала договір з НСЗУ на надання послуг з лікування цих хвороб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас