Чиказька товарна біржа почне торгувати ф'ючерсами на воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиказька товарна біржа почне торгувати ф'ючерсами на воду

Фондовий ринок
655
Американці зможуть купити ф’ючерси на воду. Така ідея на Чиказькій біржі СМЕ виникла в результаті масштабних пожеж в США влітку 2020 року. В один тримісячний контракт увійде приблизно 12 мільйонів літрів води.
Чиказька товарна біржа заявила, що вони запускають торги ф’ючерсними контрактами на воду. Ними можна буде торгувати нарівні з ф’ючерсами на нафту, золото і продукти харчування, повідомляє Bloomberg.
Цікаво, що про початок торгів контрактами на воду Чиказька біржа повідомила ще у вересні, коли спека і лісові пожежі спустошили західне узбережжя США.
В один контракт буде входити понад 12 мільйонів літрів. Передбачається, що ф’ючерси стануть страховкою від зростання цін для найбільших споживачів води в Каліфорнії, а також – індикатором дефіциту води для інвесторів у всьому світі.
Ф’ючерс – це домовленість між покупцем і продавцем на поставку продукції, послуги або паперів в майбутньому за фіксованою вартістю на момент укладання угоди. Зазвичай на біржі торгують ф’ючерсами на нафту або дорогоцінні метали.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас