Uber продала бізнес у сфері безпілотного водіння, розмістить облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber продала бізнес у сфері безпілотного водіння, розмістить облігації

Фондовий ринок
189
Американська Uber Technologies Inc., що надає послуги з замовлення таксі та доставки їжі, продала підрозділ з розробки технологій безпілотного водіння своєму конкуренту в Кремнієвій долині Aurora Innovation Inc.
В рамках угоди вартість Advanced Technologies Group (ATG) оцінюється в $4 млрд, тоді як в 2019 році бізнес був оцінений в $7,25 млрд в ході раунду залучення фінансування від консорціуму інвесторів, включаючи Toyota Motor Corp. і SoftBank Group Corp, повідомляють західні ЗМІ.
Uber повідомила, що підрозділ ATG в сукупності з іншими технологічними програмами приніс їй збиток у розмірі $104 млн в третьому кварталі при виручці в $25 млн.
Uber також інвестує в Aurora $400 млн і отримає в ній 26%, йдеться в повідомленні компаній. При цьому глава Uber Дара Хосровшахі увійде до складу ради директорів Aurora.
Після придбання ATG і інвестицій Uber вартість Aurora становитиме близько $10 млрд, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнане джерело. У 2019 р. вартість компанії становила $2,5 млрд.
ATG співпрацює з Toyota Motor Corp. і Volvo Cars, які тестують її технологію безпілотного водіння на своїх автомобілях.
Uber також окремо повідомила про намір розмістити конвертовані облігації з переважним правом вимоги і погашенням в 2025 році в обсязі $1,0 млрд в рамках приватного раунду розміщення цінних паперів для кваліфікованих інституційних інвесторів.
Компанія також має намір запропонувати покупцям опціон на придбання додаткового обсягу облігацій на $150 млн.
Uber збирається використовувати надходження від облігацій для поповнення оборотного капіталу та інших спільних корпоративних цілей, які можуть включати придбання або стратегічні угоди, йдеться в повідомленні компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас