Ощадбанк домігся поновлення дозволу на стягнення з Росії $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк домігся поновлення дозволу на стягнення з Росії $1,3 млрд

Фондовий ринок
627
Верховний суд своїм рішенням від 2 грудня відновив дію постанови Київського апеляційного суду від 17 липня 2019-го про задоволення заяви Ощадбанку. Тоді апеляційний суд дозволив виконати рішення Міжнародного комерційного арбітражу (Франція) від 2018 року про стягнення $1,1 млрд з Росії.
У 2018-му паризький арбітраж вирішив стягнути кошти з російського Мін’юсту в якості компенсації за експропріацію активів Ощадбанку в Криму. З урахуванням відсотків загальна сума вимог банку до Росії досягла $1,3 млрд.
Варто відзначити, що 25 листопада Верховний суд за клопотанням компанії “Фортуна” зупинив дію зазначеної постанови Київського апеляційного суду від 17 липня. Також суд відкрив провадження за скаргою компанії на цю постанову.
Разом з тим, 2 грудня Верховний суд за клопотанням Ощадбанку закрив згадане провадження, обґрунтувавши рішення тим, що “Фортуна” не є стороною по вказаній справі.
Що стосується “Фортуни”, то вона входить у групу компаній, які пов’язували з “приватівцями”, зазначає видання. Ця група на підставі Арбітражного суду Гааги також намагається стягнути з Росії компенсацію за відібрані кримські активи на $159 млн.
У вересні компанія “ІКБ-Інвест” (засновником є ​​“КУА “Фінансовий капітал” – фірма з групи “Приват” олігарха Ігоря Коломойського) також намагалася оскаржити в суді дозвіл на виконання рішення міжнародного арбітражу про стягнення з Росії $1,1 млрд на користь Ощадбанку. Але в листопаді суд повернув цю скаргу.
Зазначені скарги “ІКБ-Інвест” і “Фортуни” до Верховного суду про право Ощадбанку стягнути російські активи в Україні фактично є продовженням протистояння “приватівців” і Ощадбанку за активи РФ, яке триває з осені 2019-го.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас