Хто звільняється від сплати ЄСВ з 1 січня 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто звільняється від сплати ЄСВ з 1 січня 2021 року

Казна та Політика
13343
З 1 січня 2020 року набувають чинності зміни до закону про ЄСВ.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Харківській області.
“У зв’язку з прийняттям Закону № 592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» внесено низку змін до Закону № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»”, – ідеться в повідомленні.
Хто звільняється від сплати ЄСВ з 1 січня:
  • ФОПи та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу;
  • такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Також передбачено звільнення від сплати за себе єдиного внеску:
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як фізичних осіб — підприємців і провадження ними одного виду діяльності одночасно як фізичною особою — підприємцем, так і особою, яка провадить незалежну професійну діяльність;
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та фізичних осіб — підприємців, які мають основне місце роботи, за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.
Нагадаємо, Верховна Рада в цілому схвалила законопроект №4429, згідно з яким фізичні особи-підприємці в Україні отримають по 8 тисяч гривень виплат.

Довідка Finance.ua:

З 1 січня збільшаться податки для фізосіб-підприємців першої та другої групи. Так, для них збільшиться мінімальний розмір ЄСВ і сам єдиний податок:
  • для першої групи: з 210,2 до 227 грн (10% прожиткового мінімуму для працездатних);
  • для другої групи: з 944,6 до 1 200 грн (20% мінімальної зарплати).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас