АРМА за десять місяців переказала до бюджету 13 мільйонів від управління активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРМА за десять місяців переказала до бюджету 13 мільйонів від управління активами

Казна та Політика
209
Агентство з управління та менеджменту активів з початку року до кінця жовтня переказало до бюджету 13 мільйонів від своєї діяльності.
Про це повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода тимчасово виконуючий обов’язки голови АРМА Віталій Сигидин.
Це, уточнив він, доходи від управління активами.
«Є власне діяльність з управління активами, ці кошти в будь-якому випадку відразу потрапляють до державного бюджету. У цей період, за 10 місяців, 13 мільйонів гривень вже в бюджет надійшло. Це ще не кінець року. І це вже більше, ніж, наприклад, за минулий рік, безпосередньо від управління активами (за 2019 рік АРМА безповоротно переказала до бюджету 10,94 мільйона гривень – ред.)», – зазначив Сигидин.
Він додав, що АРМА також має 600 мільйонів гривень на депозитних рахунках в державних банках, але ці кошти зараз не є власністю держави.
«У нас на депозитах розміщено 600 мільйонів гривень, на які нараховуються відсотки. Тільки відсотків нараховано понад 50 мільйонів. Це якраз потенційний прибуток для держави. Якщо буде вирок суду і будуть конфісковані ці кошти, вони перейдуть відразу до державного бюджету», – уточнив голова АРМА.
Водночас бюджет АРМА на 2020 рік склав 190,45 мільйона гривень. Сигидин пояснив, що частина функцій АРМА не може бути конвертована в доходи – наприклад, роботи з розшуку активів, в тому числі за кордоном, або поточна управлінська діяльність.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас