ПУМБ та Фонд Ріната Ахметова передали високоякісний апарат ШВЛ до реанімації Київської міської клінічної лікарні №4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПУМБ та Фонд Ріната Ахметова передали високоякісний апарат ШВЛ до реанімації Київської міської клінічної лікарні №4

Особисті фінанси
61
3 грудня апарат ШВЛ доставлено до реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні №4. Це обладнання життєво необхідне для лікування важкохворих пацієнтів. Апарат штучної вентиляції легень Servo-I universal, Maquet Gettinge Group, підходить як дорослим людям вагою до 250 кг, так і новонародженим дітям. Він підтримує безліч режимів вентиляції легень. Завдяки закритому контролю параметрів вентиляції забезпечує штучну вентиляцію легень зі зворотним зв’язком з можливістю адаптації потоку до потреб пацієнта.
«Як соціально відповідальний бізнес ми продовжуємо допомагати нашим громадянам у важкій боротьбі з COVID-19. Разом з Фондом Ріната Ахметова ПУМБ закупив 1 ШВЛ та 140 кисневих концентраторів. Медичне обладнання буде розподілене серед лікарень, які допомагають хворим на коронавірус, у різних регіонах. Це території, де ми працюємо, де живуть наші колеги, клієнти, партнери та друзі. Це наші люди і наша країна. Віримо, що передане обладнання врятує багато життів українців. Закликаємо інші бізнеси долучитися до боротьби з пандемією та підтримати наші лікарні та лікарів усіма можливими способами. Разом ми обов’язково подолаємо COVID-19», – наголосив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.
Нагадаємо, що навесні 2020 року ПУМБ в партнерстві з Фондом Ріната Ахметова закупив медичне обладнання та засоби індивідуального захисту для лікарень Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Донецької та Луганської областей. Всього підтримку отримали 156 лікарень у східній та західній Україні, пацієнти яких на той час найбільше потерпали від COVID-19. Навесні банком та Фондом передано до медичних закладів 2 апарати штучної вентиляції легень, 2 інвазійних монітори пацієнта, понад 47 тис. захисних костюмів, 4,4 тис. наборів індивідуального захисту лікарів, 1200 санітайзерів та 650 пульсоксиметрів. Крім того, банк забезпечив за власні кошти страхуванням «СтопКоронавірус» 1,5 тис. лікарів у 9 опорних лікарнях.
Коли Україна стикнулася з пандемією, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу. Він об’єднав ресурси Благодійного Фонду, ПУМБ, ДТЕК, ФК «Шахтер» та інших активів SCM. Завдяки цьому 300 мільйонів гривень направлено на допомогу країні у боротьбі з коронавірусом. Це найбільший вклад одного благодійника у державну медицину. Для ефективної роботи Фондом був створений проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів у країні. Це сама велика, системна та масштабна приватна ініціатива, яка направлена на допомогу державним медзакладам у боротьбі з коронавірусом.
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас