ДФС викрила схему конвертації коштів з оборотом понад 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС викрила схему конвертації коштів з оборотом понад 150 млн грн

Кримінал
381
Співробітники ДФС у Харківській області викрили групу осіб, які кілька років ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах. Фігуранти використовували схему незаконної конвертації коштів, оборот якої склав понад 150 мільйонів гривень.
Про це повідомляє пресслужба ДФС.
Слідство встановило, що службові особи низки підприємств систематично перераховували кошти на рахунки близько чотирьох десятків підконтрольних ТОВ в різних регіонах України за нібито надані транспортні послуги. Далі отримані кошти, не відображуючи в бухгалтерському та податковому обліках, перераховували вже на рахунки фізичних осіб. Ті, в свою чергу, переводили їх у готівку, знімаючи через банкомати та банківські відділення та отримуючи своєрідну «комісію» за незаконну діяльність у розмірі 11% від загальної суми.
Решта проконвертованих коштів поверталася організаторам схеми. А задля ухилення від сплати податків вони формували на підконтрольних ТОВ податковий кредит з ПДВ, реєструючи накладні з нібито придбання палива та супровідної продукції.
1 грудня 2020 року відповідно до ухвал суду співробітники податкової міліції провели 16 обшуків в офісних, житлових приміщеннях та автомобілях фігурантів. В результаті вилучено 142 печатки підприємств та 36 факсиміле, 17 ноутбуків, 14 жорстких дисків та 10 мобільних телефонів, а також 84 оформлені на «конвертаторів» банківські картки. Крім того, вилучено готівку у розмірі 32,6 тисяч доларів США, 5,6 тисяч євро, 595 фунтів стерлінгів та 492 тисячі гривень.
За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)»). Покарання передбачає штраф та позбавлення права обіймати певні посади та займатися відповідною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Слідство під процесуальним керівництвом обласної прокуратури триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас