Кредобанк впроваджує систему захисту 3D Secure для оплат в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредобанк впроваджує систему захисту 3D Secure для оплат в інтернеті

Фінтех і Картки
28
Кредобанк впроваджує систему захисту онлайн платежів 3D Secure. Відповідні зміни вступають в дію з 1 грудня 2020 року.
Кредобанк впроваджує систему захисту 3D Secure для оплат в інтернеті
Відтак, при оплаті платіжною карткою в інтернеті, система направлятиме користувача на спеціальний захищений вебсайт, де потрібно підтвердити ідентифікацію держателя картки. Таким чином 3D Secure знижує ризик шахрайства — технологія запобігає користуванню карткою сторонніми особами при розрахунках в інтернеті без відома держателя картки.
Як працює 3D Secure?
Коли користувач купує щось в інтернеті та вводить дані картки, з’являється захищена сторінка підтвердження, на якій потрібно ввести секретний код. Система надсилає цей шестизначний секретний код в SMS на номер телефону клієнта. Після підтвердження кодом у відповідному полі сторінки, ви повернетесь на сторінку замовлення в інтернет магазині для завершення операції.
Важливо! Не потрібно повідомляти цей код стороннім особам. Код повинен бути доступним тому, хто проводить оплату онлайн, щоб успішно завершити операцію.
Про технологію
3D Secure — це протокол, розроблений як додатковий рівень безпеки для операцій з кредитними та дебетовими картками в інтернеті. Назва походить від «трьох доменів», які взаємодіють за допомогою протоколу: домен продавця/екваєра, домен емітента та домен сумісності. Кожна платіжна система має свій бренд, який вказує на використання технології 3D Secure. У випадку Mastercard — це SecureCode. У Visa — це Verified by Visa.
Дізнайтеся більше про правила безпеки в інтернеті.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас