АМКУ взяв під суворий контроль власників зарядних станцій для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ взяв під суворий контроль власників зарядних станцій для електрокарів

Технології&Авто
827
В Антимонопольному комітеті (АМКУ) вирішили серйозно взятися за власників зарядних станцій для електрокарів. Ринок таких автомобілів зростає, відповідно – і ринок послуг із зарядки.
АМКУ направив понад 30 вимог про надання інформації до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність, пов’язану з підзарядкою електротранспорту.
Про це повідомила прес-служба відомства.
Антимонопольники закликали всіх, хто отримує такі вимоги, сумлінно ставитися до надання даних. Адже відповідно до закону “Про захист економічної конкуренції” неподання, подання інформації в неповному обсязі у встановлені органами АМКУ терміни або подання недостовірної інформації є порушенням, за яке законом передбачена відповідальність.
“Тільки за чотири останні роки світові продажі електромобілів збільшилися в 10 разів. Подібна тенденція спостерігається і в Україні. Водії все частіше обирають електрокари, що викликає зростання мережі комерційних зарядних станцій. Істотне збільшення використання електротранспорту – до 75% у внутрішньому сполученні – передбачено і Національною транспортною стратегією до 2030 року”, – зазначили в АМКУ.
І дійсно, в січні-жовтні цього року українці зареєстрували 6309 електромобілів, що на 1% більше в порівнянні з тим же періодом минулого року. Зокрема, легкових авто – 6016 од. (8% нових), комерційних – 292 од. (3% нових), а також був один електробус з конвеєра.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас