Майже половина безконтактних оплат у ритейлі здійснюється цифровими гаманцями (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина безконтактних оплат у ритейлі здійснюється цифровими гаманцями (інфографіка)

Фінтех і Картки
392
Українці все більше віддають перевагу цифровому способу оплат. Згідно зі статистикою Mastercard, сьогодні вже 46% від усіх безконтактних оплат у фізичному ритейлі в Україні відбувається за допомогою мобільних гаманців – оцифрованими в них картками, у смартфонах і гаджетах.
Про це Finance.ua повідомили у пресслужбі Mastercard.
При цьому в загальній кількості всіх безготівкових платежів з картками Mastercard в Україні сьогодні 72% оплат відбувається безконтактно, в той час як лише рік тому цей показник становив 51%.
«Якщо раніше користувач вибирав між карткою та готівкою, то сьогодні, в новій цифровій реальності, ця дилема трансформувалася у вибір між безконтактною карткою і смартфоном. 7 із 10 оплат у фізичному ритейлі з нашими картками вже безконтактні, що близько до показників таких фінансово зрілих ринків, як, наприклад, Великобританія. Що стосується безконтактних оплат гаджетами – Україна серед країн-лідерів у світовому масштабі: фактично, кожна друга безконтактна оплата здійснюється смартфоном або іншим NFC-гаджетом. Для порівняння – у Нідерландах цей показник дорівнює 28%, а в Польщі і Бельгії 13% і 6% відповідно», – підкреслив Юрій Батхін, віцепрезидент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові.
Майже половина безконтактних оплат у ритейлі здійснюється цифровими гаманцями (інфографіка)
Кількість онлайн-оплат, за даними Mastercard, за останній рік в Україні зросла більше ніж на 45%, а в окремих категоріях зростання особливо стрімке:
  • зокрема у транспортних сервісах – на 60%;
  • у категорії покупок продуктів харчування – більш ніж на 100%.
Популярність цифрового способа оплат відповідає загальноєвропейському тренду. Дослідження Mastercard European Evolution of Banking 2020 показало, що європейські користувачі стали частіше відмовлятися від готівки і більше цікавитися цифровими рішеннями в банкінгу: 62% всіх респондентів вже розглядають перехід від фізичного банкінгу в діджитал, що на 13 п. п. більше, ніж всього три роки тому.
Майже половина безконтактних оплат у ритейлі здійснюється цифровими гаманцями (інфографіка)
Згідно з дослідженням, сьогодні 42% європейців здійснюють фінансові операції онлайн або в додатках частіше, ніж до пандемії, оскільки це швидше і простіше. При цьому 51% європейських користувачів вважають питання безпеки ключовими факторами при виборі рішень цифрового банкінгу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас