У "Слузі народу" розповіли, скільки грошей заклали в бюджеті на вакцину від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі народу" розповіли, скільки грошей заклали в бюджеті на вакцину від COVID-19

Казна та Політика
217
В бюджеті на 2021 рік закладено 2 млрд гривень на закупівлю для українців вакцини від коронавірусу.
Про це заявила депутат від “Слуги народу” Роксолана Підласа в ефірі каналу “Україна 24”. Вона відзначила, що для України важливо отримання 8 млн доз безкоштовно.
“У рамках цього механізму (COVAX. – Ред.) Україна отримає безкоштовно 8 млн доз, і, крім цього, в бюджеті на 2021 рік закладено 2 млрд гривень на закупівлю вакцини окремо від цих 8 млн доз. І одна доза може коштувати близько 7 доларів. Ми дійсно бідна країна, і для нас ці безкоштовні дози важливі. Якщо у нас буде можливість збільшувати суму, якщо ми зможемо купити більше, ми цю суму збільшимо як парламент”, — сказала вона.
Раніше Денис Шмигаль повідомляв, що вісім мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Україна зможе отримати вже в другому кварталі наступного року. Тривають переговори з компаніями щодо закупівлі додаткових партій вакцини.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з попередніми даними, опублікованими компанією, вакцина Moderna ефективна проти коронавірусу на 94,5%, що робить її другою вакциною в Сполучених Штатах з високим показником ефективності.
  • Виробник ліків Pfizer заявив, що його вакцина проти коронавірусу ефективна на 95 відсотків і не має серйозних побічних ефектів — це перший набір повних результатів випробувань вакцини на пізній стадії, оскільки кількість випадків захворювання Covid-19 стрімко зростає по всьому світу.
  • Вакцина від коронавірусу дозволить світу повернутися до нормального життя вже до кінця 2021 року. Також препарат має знизити передачу вірусу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас