Міжбанк: зростання котирувань останніх днів буде тиснути на рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: зростання котирувань останніх днів буде тиснути на рішення

Валюта
416
П’ятниця на валютному ринку буде досить цікавим днем з продовженням “загадки” щодо подальшої поведінки курсу. Основна причина – зростання котирувань останніх днів, що психологічно тисне на учасників торгів на тлі повної залежності міжбанку від дій великих гравців.
З одного боку, багато з них не хочуть мати курсові ризики і вважають за краще зараз оперативно закривати свої поточні валютні зобов’язання, не відкладаючи це на наступний тиждень. Таких покупців обмежує в їх можливостях наближення періоду сплати податків і зниження обсягів торгової виручки, оскільки проблеми зі збутом продукції на внутрішньому ринку зберігаються через низький платоспроможний попит більшості населення і бізнесу. Але при цьому в іншої частини потенційних покупців валюти (імпортерів енергоносіїв і частини товарів широкого споживання ) – зараз навіть на тлі такої важкої ситуації в економіці немає особливих проблем зі збутом як за рахунок активних сезонних розпродажів у рітейлерів, так і за рахунок зростання попиту на бензин і дизпаливо через активізацію громадян в частині поїздок на автомобілях через карантинні заходи.
З іншого боку, великі продавці валюти не поспішають її активно розпродавати, спостерігаючи поступове зростання котирувань, і це скорочує пропозицію на міжбанку. Або роблять це лише в моменти максимальних котирувань по дню, що також не підтримує гривню під час торгової сесії.
Все це призводить до продовження залежності курсового тренда від значної кількості індивідуальних рішень окремих великих гравців і суттєвих перекосів попиту і пропозиції на міжбанку в моменти їх виходів на ринок.
За нашою інформацією, в цілому сьогодні продавців валюти буде дещо більше, ніж покупців, що може підстрахувати гривню протягом сесії навіть в моменти виходу на торги основних великих покупців.
Ефект завершення робочого тижня також сьогодні позначиться на статистиці торгів, і за прогнозами Finance.ua, 13 листопада обсяг операцій на міжбанку складе до $ 160-180 млн при укладенні до 530-570 угод.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, в п’ятницю будуть в межах: долар – коридор 28,05 – 28,25 гривень, євро – коридор 33,05-33,40 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть в межах: долар – коридор купівель і продажів 28,10 – 28,45 гривень, євро – коридор від 32,80 до 33,50 гривень.
При цьому, в касах банків коридор по євро буде ширшим – 32,75-33,50 гривень, а в обмінниках фінкомпаній істотно меншим – 33,15 -33,40.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,18 / 28,19
Євро – 33,24 / 33,26
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас