В якій валюті зараз найбільш вигідно зберігати заощадження - опитування (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В якій валюті зараз найбільш вигідно зберігати заощадження - опитування (інфографіка)

Особисті фінанси
6755
В Україні валютою, яка користується найбільшою довірою громадян, є долар США — саме цю валюту більша частина українців (42%) вважає найбільш вигідним і безпечним варіантом зберігання грошових заощаджень.
Про це сказано в результатах Жовтневої аналітики Research & Branding Group.
Євро. У цій якості євро поступається долару вдвічі – цій валютй віддають перевагу 21% українців.
Гривня. Її як спосіб збереження накопичень зараз обрали б лише 6% жителів України. При цьому 14% опитаних жодну валюту не вважають вигідним способом збереження заощаджень, а ще 16% — не визначилися.
Довіра до гривні в жовтні 2020 року стала найнижчою за останні 12 років, а в порівнянні з минулим роком скоротилася вдвічі.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей

Натомість долар порівняно з минулим роком збільшив довіру серед українців, а євро зберегло торішній рівень довіри.
В якій валюті зараз найбільш вигідно зберігати заощадження - опитування (інфографіка)
Порівняно нижчий рівень довіри до долара і євро спостерігається серед українців старшої вікової групи і серед жителів східного і південного регіонів України, а довіра до гривні є найменшою в ​​центральних областях.
Думки українців щодо обґрунтованості поточного курсу гривні розділилися:
  • 29% опитаних вважають курс гривні по відношенню до долара і євро заниженим (16% істотно, а 13% — незначно).
  • Майже стільки ж українців (27%) вважають курс гривні щодо американської та європейської валют завищеним (17% суттєво, а 11% — незначно).
Таким, що відповідає реаліям валютного ринку, курс гривні вважає 16% жителів України. Втім, значна частина опитаних (27%) — в цьому питанні не визначилися.

У порівнянні з минулим роком збільшилася кількість тих, хто вважає курс гривні завищеним – на 12% стало більше тих, хто вважає переоціненість гривні значною і на 3% — незначною. Натомість кількість тих, хто вважає гривню трохи недооціненою, на 4% зменшилася. Зменшилася (на 7%) і кількість тих, хто вважає поточний курс гривні обґрунтованим.
Найчастіше значно заниженим курс гривні вважають “сорокарічні” українці, жителі міст (крім обласних центрів) і жителі Сходу України. Натомість значно завищеним його найчастіше вважають жителі обласних центрів і жителі Півдня України.
Прогнози та очікування. Зараз відносна більшість українців (39%) очікують зростання курсу гривні в найближчі пів року. Протилежні очікування мають 14% опитаних. Кожен четвертий (24%) вважає, що курс гривні залишиться на нинішньому рівні і майже стільки ж респондентів (23%) — не визначилися.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас