У США українець вкрав у Microsoft $10 мільйонів і попався — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США українець вкрав у Microsoft $10 мільйонів і попався

Кримінал
809
У США окружний суд Сіетла засудив колишнього співробітника компанії Microsoft, 26-річного українця до дев’яти років ув’язнення за шахрайство в розмірі 10 мільйонів доларів в цифровому еквіваленті.
Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції США.
Чоловіка засудили за 18 федеральних злочинів. Серед них п’ять випадків шахрайства з використанням електронних засобів, шість випадків відмивання грошей, два випадки крадіжки персональних даних при обтяжуючих обставинах і два випадки подачі податкових декларацій з неправдивими відомостями.
Він проживає в місті Рентоні, штат Вашингтон, працював в Microsoft з серпня 2016-го по червень 2018 року.
Згідно з матеріалами справи і свідченнями в ході судового розгляду, українець брав участь у тестуванні інтернет-платформи роздрібних продажів корпорації і використовував цей доступ для шахрайства, зокрема з подарунковими картками.
Загалом за сім місяців незаконної діяльності на банківські та інвестиційні рахунки співробітника було перераховано близько 2,8 мільйона доларів в біткоїні. Потім він подав підроблені форми податкової декларації, стверджуючи, що криптовалюта була подарунком від родича. На отримані гроші придбав будинок на березі озера за $1,6 млн і автомобіль Tesla за $160 тис.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас