Росія закриває торгпредства в Литві та Україні, планує відкрити в Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія закриває торгпредства в Литві та Україні, планує відкрити в Сирії

Казна та Політика
397
Уряд РФ прийняв рішення про ліквідацію торговельних представництв Росії в Литві і Україні, випливає з опублікованої кабміном постанови.
Документ було підписано прем’єр-міністром Михайлом Мішустіним 7 листопада.
Одночасно уряд прийняв рішення про відкриття торгового представництва в Сирії. Воно має з’явитися в Дамаску до кінця 2020 року, йдеться в розпорядженні.
Ініціатором закриття торгпредств в Литві і Україні виступив Мінпромторг Росії в рамках проведеної міністерством роботи з оптимізації діяльності торгових представництв за кордоном.
Як вказно в пояснювальній записці до постанови, рішення про ліквідацію представництва в Україні пов’язане з прийняттям в серпні 2020 року Кабінетом міністрів України постанови про припинення дії двосторонньої угоди про взаємне заснування торгових представництв.
Стосовно литовського торгпредства в пояснювальній записці зазначається, що воно було єдиним в країнах Балтії. У першій половині 2020 року товарообіг між Росією і Литвою скоротився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 31,8% (більшу частину російського експорту в країну становили мінеральні продукти – 67,2%, продукція хімічної промисловості – 11,2%, і метали – 5,2%). “Значних двосторонніх ініціатив з боку російських і литовських економоператоров не відзначено, перспектив розширення і диверсифікації взаємної торгівлі в даний час не проглядається”, – йдеться в записці. Йдеться також про те, що “зовнішньоекономічна політика, що проводиться керівництвом Литовської Республіки не сприяє нарощуванню торгових зв’язків з Росією” – зокрема, з 2014 року країна припинила діяльність двосторонньої міжурядової комісії з торговельно-економічного, науково-технічного, гуманітарного та культурного співробітництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас