Потреби ринку праці вплинуть на реформу профтехосвіти - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потреби ринку праці вплинуть на реформу профтехосвіти - Мінекономіки

Казна та Політика
249
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відбулася зустріч з представниками програми «U4Skills: найкращі навички для сучасної України» для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.
Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.
Відзначається, що зараз програма вводиться в 7 пілотних регіонах: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій областях. Надалі досвід цих регіонів буде поширюватися на всю країну. Впровадження програми ЄС та його держав-членів – Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії, здійснюється у співпраці з центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, роботодавцями та іншими зацікавленими стейкхолдерами для того, щоб максимально достовірно визначити галузевий та кількісний запит на різних фахівців у регіонах України.
“Держава зацікавлена в партнерстві заради ефективної побудови комплексної системи аналізу ринку праці, подальшої інтеграції отриманих даних з державним замовленням та актуалізації напрямів підготовки фахівців відповідно до поточних і перспективних потреб ринку праці в Україні. Для нас важливо провести ефективні і життєздатні зміни, щоб випускники могли знаходити роботу, а не поповнювати перенасичені фахівцями галузі, в яких мало вільних робочих місць», – прокоментувала проєкт перша заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас