Податкова виявила схему формування фіктивного податкового кредиту на 6 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова виявила схему формування фіктивного податкового кредиту на 6 мільйонів

Кримінал
1585
Податківці розкрили схему незаконного формування та розповсюдження фіктивного податкового кредиту на суму понад 6 млн гривень ПДВ.
Про це повідомляє пресслужба ДПС.
Під час моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників було відстежено херсонське підприємство, яке раніше перебувало на обліку в Луганській області та надавало посередницькі послуги в різних сферах діяльності.
Однак послуги були не передбачені переліком УКЗТ, а «паперові». Тобто – націлені на ухилення від сплати податків шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.
Щоб унеможливити формування потенційно ризикового податкового кредиту з ПДВ, фахівці податкової внесли зазначене підприємство до переліку ризикових суб’єктів господарювання та склали висновок аналітичного дослідження щодо наявності в діях посадових осіб ознак злочинів, передбачених ст. ст. 366, 209 КК України.
Аналітичні матеріали направлено до правоохоронного органу для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Нагадаємо, «Слуги народу» пропонують змінити ПКУ щодо спрощення реєстрації новостворених суб’єктів платниками єдиного податку та ПДВ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас