У Мінсоцполітики розповіли, скільки пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, скільки пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня

Казна та Політика
551
Понад 1,6 мільйонів пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.
“Уряд послідовно підвищує пенсії. В цьому році ми успішно провели декілька етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів”, – заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.
Хто і скільки отримав підвищення у вересні:
  • пенсіонери, старші за 65 років, які мають 30 (жінки) та 35 (чоловіки) років страхового стажу. Завдяки тому, що у вересні зросла мінімальна заробітна плата до 5 000 гривень, відповідно зросла гарантована державою мінімальна пенсійна виплата таким людям, яка становить 40% від мінімальної зарплати. Тобто, вони отримують не менше 2000 гривень.
Подальші підвищення:
  • з січня 2021 року пройде ще одне підвищення для цієї категорії пенсіонерів;
  • вони отримуватимуть не менше 2400 гривень, оскільки мінімальна заробітна плата, відповідно до проекту Державного бюджету на 2021 рік, зросте до 6000 гривень;
  • загалом на наступний рік заплановано 5 етапів підвищення пенсій;
  • до кінця поточного року буде проведено ще одне підвищення відповідно до зростання прожиткового мінімуму, яке буде спрямовано, в першу чергу, на тих, у кого розмір пенсії залежить від прожиткового мінімуму.
“В результаті комплексної програми підвищення пенсій протягом 2020 року середня пенсія зросла до більше, ніж 3400 гривень”, – підсумували у Мінсоці.
У Мінсоцполітики розповіли, скільки пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв до 2030 року встановити середню зарплату на рівні майже 900 доларів (25,5 тисяч гривень), а пенсію – майже 300 доларів (8,5 тисячі гривень).
  • Верховна рада підтримала за основу законопроєкт №3817, яким пропонується платити українським громадянам компенсації за затримку виплат пенсій та заробітних плат.
  • Громадяни України, які ніколи і ніде не працювали, а також ті українці, які напрацювали нормативний трудовий стаж до 15 років, який дає право вийти на пенсію в 60 років, отримують однакові пенсійні виплати. І встановлені вони на рівні мінімального прожиткового мінімуму. Крім того, право на такі виплати вони отримують в різному віці.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас