НБУ подовжив термін подання звітів небанківськими фінустановами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ подовжив термін подання звітів небанківськими фінустановами

Казна та Політика
292
Національний банк подовжив термін подання звітів і внесення виправлень у раніше подану звітність з фінмоніторингу небанківськими фінустановами до 13 листопада.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
За даними НБУ, заходи впливу за допущені помилки в звітності не застосовуватимуться до 1 квітня 2021 року (під час тестового періоду).
Небанківські фінустанови в жовтні вперше надали регулятору два основні файли звітності з фінмоніторингу: інформацію з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу та дані про взаємодію з Державною службою фінансового моніторингу.
Для допомоги під час складання та подання такої звітності НБУ організував зустріч з учасниками ринку, під час якої розглядалися питання про: основні правила складання, підписання і подання звітності; типові помилки у звітах та порядок їх виправлення.
З метою уникнення будь-який труднощів, пов’язаних із поданням звітності з фінмоніторингу, НБУ продовжуватиме надавати консультаційну та методологічну допомогу небанківським фінустановам із питань фінмоніторингу.
У листопаді-грудні заплановано шість зустрічей із учасниками небанківського ринку: 12 листопада – з фінансовими компаніями, які надають послуги з переказу коштів; 17 листопада – зі страховими компаніями; 19 листопада – з факторинговими компаніями; 24 листопада – з кредитними спілками; 1 грудня – з фінкомпаніями, що надають послуги з надання гарантій і торгівлі валютними цінностями; 2 грудня – з ломбардами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас