General Motors отримала дозвіл на експлуатацію автомобілів без водія в Сан-Франциско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors отримала дозвіл на експлуатацію автомобілів без водія в Сан-Франциско

Технології&Авто
236
General Motors Co. виведе повністю автономні автомобілі на вулиці Сан-Франциско (штат Каліфорнія), повідомляється в прес-релізі автовиробника.
Cruise, підрозділ GM з розробки безпілотників, отримав офіційний дозвіл від департаменту транспорту Каліфорнії на експлуатацію в міському середовищі автономних транспортних засобів без водія. Раніше в безпілотниках мав бути присутнім водій, який забезпечував контроль за машиною і при необхідності міг взяти керування на себе.
Планується, що кілька безпілотних автомобілів почнуть проходити тестування без водіїв найближчим часом. Таким чином, Cruise стане першою компанією, безпілотники якої з’являться на вулицях великого міста США. До цього тестування таких автомобілів дозволялося тільки в невеликих містах.
“До кінця року ми відправимо безпілотні автомобілі на вулиці Сан-Франциско – без бензину і без водія за кермом, – заявив генеральний директор Cruise Ден Амманн, – Вулиці Сан-Франциско з хаотичним рухом – наш стартовий майданчик. Саме тут наші автомобілі пройшли понад 2 млн миль міських випробувань, і тепер вперше по-справжньому вирушать у путь: електромобіль буде переміщатися сам по собі в одному з найскладніших для керування міст в світі”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас