В Україні всі області потрапили в "червону" і "помаранчеву" зони карантину. Які діють обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні всі області потрапили в "червону" і "помаранчеву" зони карантину. Які діють обмеження

Особисті фінанси
488
Сьогодні, 9 листопада, почався 243-й день карантину, введеного Кабінетом Міністрів з 12 березня через епідемію коронавірусу COVID-19 у той час, як в Україні захворюваність дещо впала.
На засіданні Кабміну 13 жовтня було прийнято рішення про продовження адаптивного карантину до 31 грудня 2020 року.
До цієї дати залишилося 53 дні.
Згідно з новими нормами, в залежності від епідемічної ситуації області ділять на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони. Однак відсьогодні всі області потрапили або в “червону”, або в “помаранчеву”.
З понеділка у всіх закладах торгівлі можна буде приймати не більше 1 відвідувача на 10 кв. м.
“Ресторани та кафе можуть працювати тільки на винос, а також з заповненістю не більш як 50% посадкових місць”, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Крім того, забороняється робота нічних клубів і дискотек, а також вивезення дітей на відпочинок. “Помаранчева зона” також передбачає обмеження планових госпіталізацій і операцій, дозволяючи лише невідкладні втручання.
Критеріями поділу залишаться заповненість ліжок, відведених під госпіталізацію хворих на коронавірусну інфекцію в лікарнях, кількість тестувань на 100 тис. населення, динаміка збільшення кількості нових випадків, коефіцієнт виявлення захворювання.
*В “помаранчевій зоні” забороняється*діяльність готелів, робота розважальних закладів у нічний час, планові госпіталізації, будуть закриті спортзали, дитячі оздоровчі табори, а також передбачені обмеження для масових заходів.
У “червоній зоні” забороняється робота громадського транспорту, відвідування освітніх закладів, торгових центрів, кафе і ресторанів.
Іноземці та особи без громадянства, прибуваючи на територію України, повинні мати страховий поліс, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, і діє на термін перебування на території України (в тому числі на тимчасово окупованих територіях).
Також всі категорії громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій, повинні пройти самоізоляцію, дострокове припинення якої можливо в разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, проведеного після виїзду з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей і Криму.
Карантин в Україні скасують, коли: відсоток хворих українців залишиться незмінним як мінімум протягом 10 днів; в лікарнях залишиться менш як 50% пацієнтів з COVID-19.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас