Французька Neoen разом з Tesla встановлять в Австралії одну з найбільших у світі батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька Neoen разом з Tesla встановлять в Австралії одну з найбільших у світі батарей

Технології&Авто
415
Французька Neoen стане партнером Tesla для установки однієї з найбільших у світі літій-іонних батарей в Австралії після укладення угоди про підключення до мережі з оператором ринку електроенергії.
Як повідомляє Bloomberg, велика батарея потужністю 300 мегаватів буде розташована в південно-східному місті Джилонг і використовуватиме технологію Tesla Megapack. Вона буде вдвічі більшою, ніж Hornsdale, що збудувала Neoen в Південній Австралії, яка була найбільшим майданчиком на момент початку експлуатації у 2017 році.
Установка нової системи в другому за чисельністю населення штаті Австралії Вікторії допоможе модернізувати і стабілізувати місцеву мережу, яка до 2030 року розраховує, що 50% її електроенергії припадатиме на відновлювані джерела, заявила Neoen. Паризька компанія планує ввести батарею в експлуатацію до кінця 2021 року.
Акумуляторна технологія впроваджується в зростаючих масштабах, щоб задовольнити попит на підтримку сплеску вітрової та сонячної енергії. Згідно з прогнозами BloombergNEF, до 2050 року в цю технологію буде інвестовано близько $951 млрд, з яких дві третини будуть розгорнуті в системах комунального масштабу.
Як відомо, Hornsdale втратила свій статус найбільшої акумуляторної батареї у світі через об’єкт неподалік Сан-Дієго, Каліфорнія, який почав роботу в цьому році.
Агентство зазначає, що електромережа Вікторії сильно залежить від старіючих вугільних електростанцій, які стають все більш ненадійними в періоди сильної спеки. Останнім часом влітку в штаті траплялися перебої з подачею електроенергії на тлі намагань системи впоратися зі стрибком попиту, коли підприємства і домашні господарства масово вмикали кондиціонери.
Нагадаємо, у 2017 році Tesla завершила будівництво в Австралії найбільшої на той момент системи літій-іонних батарей. Гендиректор компанії Ілон Маск пообіцяв спорудити її за 100 днів, або, якщо не встигне, подарувати штату.
Проєкт реалізувався разом із французькою Neoen. Станцію підключено до вітряної електростанції в місті Джеймстаун. Загальна потужність батареї складає 100 МВт, ємність – 129 МВт на годину.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас