Українці почали обмежувати себе у пересуваннях через пандемію (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали обмежувати себе у пересуваннях через пандемію (дослідження)

Особисті фінанси
1119
Населення України за останній тиждень скоротило пересування автомобілями або пішки на 4%. За останній місяць цей показник склав 14%.
Про це свідчить дослідження Центру економічної стратегії. У рамках дослідження у ЦЕС використали дані щодо вартості оренди житла, мобільності громадян, пошуку роботи і вакансій, оплати через термінали ПриватБанку і Приват24, а також споживання електроенергії.
Дані, які збирають Apple та Google, свідчать, що пересування машиною або пішки скорочується практично щодня.
Робочі місця теж стали відвідувати трохи рідше — падіння становить 8% за місяць. Тут можуть грати декілька факторів — сезонне скорочення активності після вересня, нові карантинні заходи та зменшення пересування громадян як прояв обережності.
Українці почали обмежувати себе у пересуваннях через пандемію (дослідження)
Ринок праці у жовтні дещо охолодився після активного вересня. За місяць щотижневе надходження нових вакансій впало на 8%, а нових резюме стали публікувати на 4% менше порівняно з кінцем вересня. Найбільше падіння нових вакансій – у сфері ресторанного та готельного бізнесу, а також у сфері обслуговування.
Українці почали обмежувати себе у пересуваннях через пандемію (дослідження)
Платіжна активність населення теж стабільна. Користування Приват24 та POS-терміналами зараз перебуває в горизонтальному коридорі. Початок жовтня був піком активності і за місяць кількість операцій через Приват24 впала на 11%. Проте в користуванні фізичними POS-терміналами у торгових точках ми не бачимо негативних трендів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас