Міжбанк: пристрасті в президентських перегонах США розпалюють атмосферу на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: пристрасті в президентських перегонах США розпалюють атмосферу на ринку

Валюта
1037
Четвер продовжив традиції цього тижня і не дасть особливо розслабитися нікому – ні банкам, ні клієнтам, ні Нацбанку. Особливо в частині подальшої поведінки євровалюти і по золоту. Тут основною причиною нервозності на ринку буде пік напруження пристрастей в президентських перегонах США і можливі наслідки від заперечування їх результатів одним з кандидатів.
На момент написання статті у Джо Байдена 264 голоси (треба 270), у чинного президента Дональда Трампа 214, але не пораховані до кінця результати з кількох ключових штатів. Трамп уже заявляв про те, що готовий у суді відстоювати свої права, і якщо це станеться і підсумки виборів “підвиснуть” на час розгляду цих суперечок у судах – фондові, валютні ринки і ринок золота може серйозно “потрусити”.
Це негайно позначиться на парі євро/долар і золоті, що призведе до стрибків котирувань євро і цінників по золоту і в Україні. Тож інтрига поки зберігається. На момент написання статті пара євро/долар перебуває в межах 1,1740 долара за євро, а золото торгується по $1910 за тройську унцію. Але в будь-який момент все може змінитися.
З внутрішніх чинників продовжать працювати:
1) Психологічний – як за рахунок можливих ралі по євро, так і за рахунок вже другий день зміцнення позицій гривні відносно долара. Вчора долар на міжбанку подешевшав до 28,43/28,445 гривень до кінця дня і не виключено, що сьогодні з’являться бажаючі його підкупити на “низьких” рівнях. Це може додати попиту на валюту;
3) Активізуються нерезиденти і “дочки” іноземних компаній в частині купівлі валюти, що подешевшала, під репатріацію дивідендів і фіксацію грошових доходів від торгівлі з гривневими ОВДП. Це єдиний негативний фактор на валютному міжбанку сьогодні.
За нашими прогнозами в четвер обсяг операцій на міжбанку складе до $170-210 млн при укладенні до 450-580 угод.
Курси міжбанку за прогнозом 5 листопада будуть в межах: долар – коридор 28,30 – 28,55 гривень, євро – коридор 33,10 – 33,60 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,43 / 28,44
євро – 33,28 / 33,29
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас