Ляшко назвав умову для повної зупинки громадського транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляшко назвав умову для повної зупинки громадського транспорту

Особисті фінанси
3675
Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, за яких умов буде повністю зупинений громадський транспорт.
Про це Ляшко сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Питання зупинки громадського транспорту буде розглядатися в останню чергу. Сьогодні ми говоримо про те, що треба дотримуватися санітарних норм. Сьогодні ми просимо людей – носіть маски, дотримуйтесь фізичної та соціальної дистанції. Сьогодні ми просимо бізнес – створіть умови, щоб люди могли дотримуватися протиепідемічних норм. Ми просимо органи місцевого самоврядування – забезпечте більшу кількість рухомого складу громадського транспорту на маршрутах, щоб люди могли пересуватися по місту в межах посадочних місць”, – сказав Ляшко.
“Якщо все це буде дотримуватися, система охорони здоров’я з боєм, але впорається зі зростанням числа випадків коронавірусної хвороби. Якщо цього не дотримуватися, і буде зростання числа випадків коронавірусної хвороби, які будуть призводити до колапсу системи охорони здоров’я, іншого виходу як повністю зупиняти громадський транспорт, не буде”, – підкреслив Ляшко.
З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони – “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону”, в залежності від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найбільш м’які – в “зеленій” зоні, найбільш суворі заборони очікують регіони “червоної” зони.
В Україні адаптивний карантин зараз діє до 31 грудня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас